A leghasznosabb adományszervezési holnap

small-dog-seeks-big-loveHonlapajánló – sofii.org

Kíváncsi vagy egy angol DM levélre és egy holland fundraising rendezvényre? Kik, mit és hogyan csinál? És főleg, hogy mennyire volt mindez sikeres? Mennyi pénzt hozott? Mennyit költöttek rá? Vagy megnéznéd a legrosszabb nonprofit reklámokat?

Hogy lehetetlen ezeket az adatokat megtudni? Csodák csodájára ez nem igaz! Mert a sofii-n megtalálod a legtitkosabbnak vélt adatokat is, azt, hogy a szervezet mennyit költött a kampányra és hogy mennyit nyertek vele. Köszönet a nyugati nonprofit szektor átláthatóságának!
Ha az adományszervezésről már van annyi tudásod, hogy nem keverednél el egy nonprofit fundraising labirintusban, ha szeretnél a nagyoktól tanulni, a spanyol viaszt csak lekoppintani, ha megnéznél egy angol DM levelet vagy egy új-zélandi adományszervezői rendezvényt, ha a számokat is tudni szeretnéd a képek mögött, akkor itt van neked (és nekem) a sofii.org!
A neten rengeteg angol nyelvű adományszervezéssel kapcsolatos anyagot találsz, amelyek leginkább blogok, tanácsadó oldalak, valamint sok hasznos szakmai könyv, toolkit, amelyekben leginkább általános információkat tudhatsz meg adományszervezési programokról, véleményekről. A sofii viszont más! A sofii egy példatár.

a sofii hotel

A sofii olyan, mint egy hotel, rengeteg emelettel, termekkel, szobákkal, könyvtárral, ami csurig tele van ínycsiklandó példákkal a kíváncsi adományszervezők számára. A szobákban leginkább példákat találsz, ún. showcase-eket, példákat  fotókkal, linkekkel ellátva, benne a kommunikáció módja, a szervezet típusa, a megcélzott közönség, az ország, ahol megvalósították, ki csinálta és milyen esemény köré, mikor. Rövid leírást és hosszabb háttérelemzést is találsz, a legtöbb esetben konkrét számokkal.
A hotel folyosóit, szobáit, azaz témáit nem is tudom felsorolni, de közlök itt egy listát, a teljesség igénye nélkül:
A sofii hotel folyosói: A legjobbak legjobbjai, Ahol az adományozó az első, A legfontosabb fundraising módszerek, Egyéni adományozók terme.
A folyosók szobái: leginspirálóbb fundraising esetek, legjobb fundraising termékek, kis szervezetek trükkjei, a támogató útja, ügy-marketing kampányok, multi-média kampányok, tagsági programok, rendezvény-adományszervezés, alapítványok, digitális technológiák fundraising mintái, a direct mail, telefon-adományszervezés, utcai adományszervezés stb

 néhány példa a tárházból

 United Way impact calculator –  Egy nagyon egyszerű lap a honlapon, ahol az adományozó, amint beírta, hogy mennyi összeggel akar támogatni, rögtön listázza a szervezet, hogy ez mikre lesz elég. Egyszerű és nagyszerű megoldás a látványos, kézzel fogható adományozási érzés elérésére.

Nevezd el a macit – avagy minden gyereknek van neve – Creating Better Futures szervezet gyerekeket, szüleiket, iskolákat bevonó programja, amelyben QR-kódokkal, honlappal, offline módszerekkel versenyeztették a résztvevőket. A teljes kampányt önkéntesekkel oldották meg és az óriási plüssmaci, ami a kampány állata volt, nevet és gazdát is kapott végül.

Vagy : Kis kutya nagy szeretetre vágyik kampány – A Dogs Trust kutyaszponzorálás kampánya tökéletes példája a szponzorálás népszerűségének. Elolvashatjuk a trükköket és azt, hogy mennyi pénzt gyűjtött a kampánnyal a szervezet és mi egyebet nyertek még?

van könyvtár is

Az oldal olvasnivaló része is inkább könyvtárra emlékeztet, mint egyszerű gyűjteményre. Találhatóak itt tippek és trükkök vezető adományszervezőktől, vélemények, legrosszabb nonprofit reklámok és a legkedvesebbek is. Egyetlen bökkenő van csak az oldallal kapcsolatban, a legtöbb bejegyzés pár évvel ezelőtti. Elvétve ugyan találni tavalyi ötleteket, de azért túlsúlyban mégis a 2-3 évvel ezelőtti minták, ötletek vannak.
Mindenesetre a sofii egy olyan hely, ami a fundraiserek megosztásán alapul, így ha van olyan programod, kampányod, amelyet bemutatnál a nagyvilág fundraisereinek, akkor ne habozz és töltsd fel!

{liza}

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s