A Maci csak vár és vár… avagy a támogatói kapcsolat

A Maci csak vár és vár… csak Nyuszika felejtkezett meg róla

il_fullxfull.403554192_5w2bNyuszika nagy ötlettel ébredt: a tó melletti tisztáson egy közösségi kertet kellene csinálni! Igen! Ez aztán az ötlet!  Közösségi kert! Összehozza majd az állatokat, együtt ültetnek, locsolnak, metszenek, nevetnek és csemegéznek. Persze elég koszos az a tisztás, de nem baj, előtte egy nagy takarítást is szervez majd Nyuszi. El is ment hát, és mindezt jól elmesélte a Medvének, mert hát mindehhez kell egy kis pénzecske, Medvéről meg az egész erdő tudta, hogy sok mézescsuporravalót tartogat az odújában.

Nyuszi könnyedén meg is győzte Medvét, hogy adományozzon eme nagyszerű közösségi kertre, ahol majd – mint tudjuk – együtt ültetnek, metszenek, locsolnak, nevetnek és csemegéznek.

– És persze téged, Medve is szeretettel várunk majd a buliba, a kertnyitó ünnepségre, bár, nyilván rengeteg elfoglaltságod van, ezért, gondolom, úgy sem fogsz tudni eljönni – hadarta  közben Nyuszi Medvének.
– Hát nem is tudom… – mormogta Medve, de Nyuszika már fogta is a zsozsót és rohanni kezdett tovább.
– Sok a dolgom még! De nagyon köszönöm! – kiáltotta vissza még Nyuszi.
– Azért majd szólj, ha segíteni kell és akkor is, amikor a málnát szüreteljük – morgott Medve a bajsza alá.
– Persze, persze! Majd gyere el a takarításra, az is nagy buli lesz! Meg neked is lehet egy darabka kerted, ahová ültethetsz akármit! – kiáltotta a Nyuszi a távolból.

De aztán úgy telt el a tavasz és a nyár is, hogy Medve alig látta Nyuszikát. Néha, a távolban, mintha rohant volna valaki, aki emlékeztetett rá, akkor odakiáltott Medve:
– Szia Nyuszi! Mi van a… – de nem fejezhette be, mert Nyuszi idegesen felébiccentett és futtában odakiáltotta:
– Most nem érek rá, rengeteg a dolgom! De majd hívlak!

Aztán jött az ősz és Medve csak híreszteléseket hallott Nyusziról, hogy mennyi gondja akadt a Vakonddal, mert feltúrta a kertet és hogy nem kapott engedélyt az erdésztől a bokroknál nagyobb dolgok ültetésére. Várta is egy ideig a Medve, hogy megkeresse őt a Nyuszi, de ő csak nem jött.
Eljött a tél, aztán újra a tavasz. Medve már azt gondolta, hogy Nyuszi elköltözhetett a vidékről, hiszen még karácsonyi üdvözlőlapot sem küldött, bár az korábban sem volt szokása.
Ekkor aztán véletlenül összefutottak egy ösvényen:
– Szia Nyuszi! Végre látlak! Hogy vagy? Nem nézel ki túl jól…- kezdte Maci.
– Jaj, ne is mond! Annyi gondom volt ezzel a kerttel! Már a takarítás sem úgy ment, mint kellett volna, de aztán a kert! Nem volt elég állat, aki eljött volna takarítani, sem elég nejlonzacskó, amibe a szemeteket rakjuk! A kertre meg nem volt elég mag, aztán állat, az ültetésre, a metszésre, aztán aki kigyomláljon. De nem volt pénzünk ásóra sem, mindent kézzel kellett csinálni! Majd jött a Vakond..És közben nem kaptunk engedélyt az erdésztől… Jaj, el sem tudod képzelni! És mindez miért? Miért is csináltam mindezt? – kérdezte égre meresztette szemekkel Nyuszika – Hogy segítsek az erdő állatainak! Hogy jót tegyek itt mindenkivel! Aztán ezt kapom?! Se köszönet, se semmi!  – nagyot legyintett és görnyedt hátán mutatta az óriási képzelt terhet, amit a vállára vett itt mindenkiért.
Majd feleszmélve az önsajnálatból, ránézett Medvére, mintha csak most vette volna észre:
– És te, Medve, mit csináltál egész évben?
– Én, Nyuszika? – nézett le Medve a Nyuszikára nagy, tágra nyílt szemekkel – Vártam. Vártalak téged. Vártam, hogy szólj, mikor kell takarítani, vártam, hogy szólj, hogy kell-e segítség a kerthez, vártam, hogy szólj, ha az erdésszel, vagy a Vakonddal van a gond, hisz tudod, én jóban vagyok velük. Aztán vártam, hogy szólj, mikor ültetünk, mikor kell locsolni, metszeni, ásni,  aztán meg vártam, hogy szüreteljünk és együtt együk meg a málnát…

{liza}

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s