A hatékony folyamattervezés, a Bevonási Spirál

Peabosy Spiral StaircaseHogyan tartsuk meg a támogatókat? Hogyan kötődjenek hozzánk az önkénteseink? Hogyan építsük ki az elkötelezettségét a szimpatizánsainknak? A Bevonási Spirál megmutatja, hogy a megszólítástól a hűséges támogatók megtartásáig milyen lépéseken menjünk keresztül.

1. A megszólítás

1. a Kiknek?spirale-di-tempo-10891626
Első körben határozzuk meg a célcsoportunkat, kiket szeretnénk megszólítani? Le tudjuk írni őket? Hol élnek, hány évesek, miben hisznek, mik az értékeik, miért csatlakoznának hozzánk? Milyen kommunikációs csatornákat használnak, mit találnak trendinek, milyen érzések alapján adományoznak/önkénteskednek?

1. b Hol?
Válasszuk meg a leghatékonyabb csatornát, amelyen kialakítjuk a saját hangunkat.

1. c Hogyan?
Építsük ki a brendünket, legyen szlogenünk, egy mondatban összefoglalható célunk, tevékenységünk, logónk, vonzó vizuális megjelenésünk, de ami a legfontosabb: kérjünk valamit! Az aktivitásra való felhívás nagyon fontos.

2. A kötődés kialakítása

A kötődés kialakításához személyes, valódi kommunikációra van szükség. Ahol visszajelzéseket kérünk, megköszönünk, foglalkozunk a támogatónkkal, önkénesünkkel. Az elköteleződést személyes találkozásokkal lehet a legjobban elősegíteni. Hiszen az emberek nem szervezeteknek adnak, hanem más embereknek!

3. Kérés

Kérjünk!pubic-hair Mindig. Ne féljünk a kéréstől! Ha önkéntesekre, tanácsadásra, ha szakértelemre, kapcsolatra, de ha pénzre van szükségünk, akkor is egyszerűen csak kezdjük el a kérést! Még ha sohasem csináltuk azelőtt, akkor is látni fogjuk, hogy egyszerűen működik. Aki kér, az kap. Ennyi.

4. Megtartás

Sosem feledkezzünk meg a támogatóinkról. Szimpatizánsaink, önkénteseink, adományozóink mind a szervezet részei. Ha egyszerűen csak abbahagyjuk velük a kommunikációt, akkor a szervezet egy része fog eltűnni. Folyamatos kapcsolatot tartsunk, ne felejtsük el megköszönni a segítséget, és újra kérni, ha szükségünk van rá. Mutassuk, hogy mennyire értékeljük őket. És tényleg, értékeljük is őket! 🙂 Hiszen nélkülük a szervezetünk régen nem lenne ugyanolyan.

{liza}

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s