Így jótékonykodj pénz és időbefektetés nélkül

Megszokhattuk, hogy a jótékonykodás keretében pénzt vagy időt adományozunk egy jó cél érdekében, nincs is ezzel semmi baj, szerencsére sokan teszünk így. Időnként azonban előfordul, hogy sem egyikre, sem másikra nincs lehetőségünk mégis nehéz szívvel gondolunk az emberiséget sújtó számos problémára. Mit tehetünk ilyenkor? Biztos hihetetlenül hangzik, de van megoldás.

capture-20141115-160828

A válasz a World Community Grid (Globális Közösségi Hálózat) nevű kezdeményezés. Az IBM által támogatott projekt segítségével egy apró program letöltése után a számítógépünk ki nem használt kapacitását használjuk fel tudományos kutatásokra. Ezeknek a gépeknek a kapacitása összeadódik létrehozva egy virtuális szuperszámítógépet, melynek kapacitása a világ legnagyobb teljesítményű gépeiét is meghaladja. Ez teszi lehetővé azt, hogy több ezer évnyi számításokat elvégezzenek a kutatók mindössze néhány év alatt.
capture-20141115-160940
A globális önkéntes kezdeményezés, azért jött létre, hogy a világ legégetőbb problémáit enyhitse. A World Community Gridhez már közel 1 millióan csatlakoztak. Bárki része lehet a rákkutatás elősegítésének, egy hatékonyabb napelemekhez használható anyag kifejlesztésének, vagy az ADIS ellenszerének kifejlesztésének. Bárkinek, aki rendelkezik egy számítógéppel, mindössze egy kis méretű szoftvert kell letöltenie hozzá. A projekt dicsőségtáblán követi nyomon az általad megfejtett tudományos adatokat, így a lelkes segítők különböző virtuális díjakat is kapnak egy-egy mérföldkő után – személy szerint nekem már kettő van, egy a gyermekrák kutatásában kiszámolt adatokért, egy pedig megújuló energia területéről. Fontos, hogy a program csak fölösleges kapacitásokat használ, így nem lassítja a gépedet, illetve hogy saját érdeklődésed alapján választhatod ki milyen kutatásokat akarsz segíteni, ezt követően nincs más dolgod, mint hátradőlni: pénz és időráfordítás nélkül is minden nap hozzájárulsz egy jó cél megvalósulásához.

Ha kipróbálnád csak kattints az alábbi linkre:

http://www.worldcommunitygrid.org/reg/viewRegister.do?recruiterId=419249

Schmidt Gergő

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s