Kikre van szükséged a világ megváltoztatásához?

A címben szereplő kérdést teszi fel a LinkedIn a civil szervezeteknek. A legnagyobb üzleti és szakmai közösségi oldal ugyanis létrehozott egy felületet, amiken keresztül a nonprofit szervezetek munkáját igyekszik megkönnyíteni. Több millió civil munkatárs használja rendszeresen a LinkedIn-t arra, hogy önkénteseket, elnökségi tagokat vagy munkatársakat találjanak maguknak, ehhez a cég 5 lépésben kínálja fel segítségét. Az alábbiakban egy kis kedvcsinálót olvashattok, ami tartalmazza az egyes lehetőségekre mutató linkeket.

1. Növeljük a szervezetünk láthatóságát egy oldal létrehozásával

1

A szervezet saját LinkedIn oldalának létrehozása megkönnyíti, hogy másokat informáljunk céljainkról, megosszuk híreinket, felhívásokat tegyünk közzé, egyszóval eredményesen tartsuk a kapcsolatot másokkal. Ide kattintva kezdhetsz neki.

2. Ösztönözzük támogatóinkat a szervezet népszerűsítésére

2

Az önkéntesek, adományozók és elnökségi tagok a szervezet legnagyobb szószólói. Biztassuk őket, hogy a LinkedIn ‘önkéntesség’ és ‘ügyek’ részeket töltsék ki a szervezetünkben végzett munkájukról, ezzel is hozzájárulnak új segítők toborzásához. A részletekről ide kattintva olvashatsz.

3. Találjuk meg a legmegfelelőbb elnökségi tagokat

3

A legnagyobb szervezetek többsége ma már a LinkedIn szolgáltatásait is felhasználja erre a célra. A LinkedIn felületén rengeteg segítséget kapunk ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő elnökségi tagokat a szervezetünk számára.  A részletekről ide kattintva olvashatsz.

4. Keressünk képzett önkénteseket az igazán komoly feladatokra

4

A közösségi oldal nagyjából 300 millió felhasználójának 82%-a érdeklődik önkéntes munka iránt is. Mivel a LinkedIn-en a felhasználók elsősorban szakértelmüket és képességeiket teszik közszemlére, ezért ugyanúgy, mint az elnökségbe való toborzásnál, könnyű dolgunk van a potenciális önkéntesek kiválasztásában. Posztoljuk a szervezetünk felhívását és válogassunk a jelöltek közül! A részletekről ide kattintva olvashatsz.

5. A megfelelő munkatársak megtalálása

5

A cég a LinkedIn Nonprofit Solutions keretében különböző eszközökkel segíti a nonprofit szervezeteket a legjobb alkalmazottak megtalálásában és kiválasztásában. Ennek igénybevételéhez és további információért email-t kell írnunk a Linkedin-nek a következő címre: nonprofitsolutions@linkedin.com

Schmidt Gergő

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s