‘ADOMÁNYOZZ’ gomb elhelyezése Facebook oldalon

Az elmúlt hetekben bőven adtunk olvasnivalót azoknak, akit a stratégiaalkotás mikéntje után érdeklődtek. Most evezzünk más vizekre és ismerjük meg a Facebook ‘Create Call to Action’ funkcióját. Ennek a gombnak az aktiválásával egy újabb lehetőség nyílik meg előttünk a szimpatizánsaink mobilizálására.

capture-20150922-141222

A fenti képen látható módon nem téveszthetjük el a funkciót az oldalunkra látogatva, igaz eddig sokak szeme elsiklott felette. Rákattintva a Facebook több választási lehetőséget kínál aszerint, hogy milyen aktivitásra akarjuk buzdítani a látogatóinkat, úgy mint feliratkozás, adományozás stb. Nincs is más dolgunk, mint megadni azt az online felületet ahova az érdeklődőket a rendszer át fogja irányítani.

donate-now-call-to-action-link-1024x541

Ezek a beállítások később megváltoztathatók, használhatunk új hívószót, másik honlapcímet, vagy teljes egészében törölhetjük is a funkciót. Tudjuk, hogy egy lehetőség elhelyezésével – esetünkben az adományozási gombbal – még nem fogunk mérhető számú új adományozóra szert tenni. Kommunikáljuk a támogatás lehetőségét meséljük el újra és újra a felületünkön, hogy hogyan segítenek az adományok, használjuk a story telling módszerét. Kiegészítésként a látogatók figyelmét olyan egyszerű módszerekkel is felkelthetjük, mint a háttérkép ötletes megváltoztatása, ezt tehetjük kreatív, vagy olyan egyszerű módon, mint az alábbi képen.

doonate-now

Fontos:

Az adományozási gomb elhelyezésére a Facebookon csak akkor vagyunk jogosultak, ha az oldalunkhoz a ‘Nonprofit szervezet’ kategória van beállítva. Sajnos ebben az esetben sem biztos, hogy a Facebook felkínálja az adományozás opciót is a lehetőségek között, erről a vállalat itt ad bővebb információt.

Schmidt Gergő

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s