Nonprofit Karácsony

A legtöbb nonprofit szervezet már november végén kiküldi az év végi direct mail-jét, azaz a fundraising postai levelét. Viccesen egymást próbálják megelőznik hogy az övéké legyen az első, így egyre korábbra tolódnak ezek a levelek, van, ahol már október elején kapunk évvégi köszönő borítékokat csekkekkel és karácsonyi díszítéssel.
Viszont mit tegyünk, ha nincs befektetni való pénzünk év végi boritékolásra, levélgyártásra? Akkor is küldjünk legalább egy év végi e-mailt támogatóinknak, követőinknek.
Az év végi e-mailnek két nagyon fontos szerepe van, az egyik az év lezárásaként ideális bemutatnunk az elért eredményeket, a másik pedig maga a fundraising.

Image-RtG-980x400
Eredmények
Az eredmények bemutatatását köszönettel kezdjük, folytassuk és zárjuk. Ez annak az ideje, amikor megköszönjünk a támogatónak/követőnknek az egész éves segítséget, hogy kattintott, megosztott, hogy utalt. Az eredmények bemutatásakor használjunk infografikákat (például költségeink bemutatására) és szép, színes képeket, videókat nagy sikereinkre. Sokan az év

végén szokták kiküldeni (vagy a következő év elején) a terjedelmes Éves Jelentést (annual report), ami részletesen taglalja a támogatóknak az elért eredmények mellett a támogatásuk felhasználásának módját is.
Mindenképpen kerüljük viszont a pénzügyi beszámolókat! Sem az éves jelentésnek, sem az év végi e-mailnek, postai levélnek nem az a célja, hogy elszámoljunk, hogy untassuk szimpatizánsunkat (erre való a közhasznúsági jelentés), hanem hogy köszönetet mondjunk, lelkesítsünk!

Adománykérés
Mindannyian tudjuk, hogy a karácsonyi időszak a legjobb az adománykérésre. A világ minden keresztény kultúrájú országában a legnagyobb adományokat karácsony környékén szerzik be a szervezetek. Akármilyen e-mailt tervezünk kiküldeni karácsony körül, év végén, abban legyen adománykérés! Sose feledjük, ha Éves jelentést, ajándék könyvet, egy karácsonyi képeslapot küldünk a támogatónknak, vagy csak a karácsonyi jókívánságainkat, akkor is legyen benne egy-két szó, amivel (újabb) támogatást kérünk!
Hogy mire kérünk? A következő évi programokra, vagy csak arra, hogy az idei munkánkat folytassuk. A pillanat (karácsony közeledte) és a köszönet, amire egyedül szükségünk van az adománykéréshez.

Az év végén fundraising nélkül kiküldött levél, e-mail elvesztegetett lehetőség! A már meglévő, aktiv támogatóinknak is küldjünk adománykérő levelet, ilyenkor szert tehetünk extra adományra mivel a rendszeres donorok is ki akarnak tenni magukért magukért az ünnepek alatt.

Végezetül egy kellemes videó a Save the Children-től. Már csak a Karácsony miatt is 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s