2015 legjobb videói

Még mindig 2015-re emlékezve, inspiráció gyanánt bemutatunk nonprofit videókat, amiket a The Guardian a tavalyi év legjobbjai közé választott. Végignézve őket talán láttunk már kreatívabbakat is, ennek ellenére az alábbiak kitűnnek azzal, hogy nem kifejezetten adomány vagy aláírásgyűjtésre koncentrálnak, sokkal inkább valamilyen tudást akarnak átadni néhány percben. Az elsőre már mi is felfigyeltünk és írtunk róla korábban, ez pedig a

Duty of Care:

A népszerű Call of Duty stílusában készülő videójáték civil szervezetek és játéktervezők összefogásán alapul. Lényegében egy háborús övezet traumáit átélő Nima nevű lányt alakítanak a résztvevők, akivel menekülünk, látjuk szüleink halálát és más traumák elé nézünk. A program érzékenyítésre szolgál, arra, hogy a fiatalok, akik között népszerűek a videójátékok, de többnyire kevéssé ismerik ezt a témát, többet tudjanak meg a problémáról. A videót már 500.000 ember tekintette meg.

St John Ambulance

Egy kutatás szerint a szülők 40% tapasztalt fulladást a kisgyermekénél, ez a videó emlékezetes módon és egyszerre megnyugtató stílusban mutatja be a szülőknek, hogy mi a teendő ilyen esetekben. Ezt a játékos videót már 8 millióan nézték meg, így amellett, hogy életet menthet, 25 000 új Facebook követőt is hozott a szervezet számára.

RNLI

Ez a kampány a maga 7 videójával azért készült, hogy felhívja a figyelmet az angol és ír vizek veszélyeire. Nem egy közülük kifejezetten sokkolóra sikeredett, nem csoda, hogy átlagosan fél milliós nézettségre tettek szert. Szintén kiemelkedő a megosztások és kommentek aránya, amiből látszik, hogy az embereket valóban elgondolkodtatták, cselekvésre ösztönözték a látottak.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s