Mikben tudunk segíteni?

1. Adományszervezés  a stratégiától a megtartásig  (magánadományozás)

consultingHogyan kezdjek hozzá az adományszervezéshez? Hogyan döntsem el, melyik adományszervezési program, módszer a nekem való? Hogyan írjunk fundraising stratégiát? Mekkora összeget fektessek be az adományszervezési programra? Ki legyen a célközönségem, kitől kérjek pénzt? Hogyan kérjek adományokat? Melyik a legolcsóbb, leggyorsabb, legfenntarthatóbb adományszervezési módszer? Hogyan kell komplex, integrált kampányt indítani, menedzselni? Hogyan tartsam meg a támogatóimat? Hogyan emeljem az adományozási összeget a támogatóimnál? Hogyan lehetek átlátható?
A fundraising tanácsadásról bővebben még itt:
http://lizabaranyai.wix.com/adomanyszervezes

2. Adományszervezők interjúztatása és képzése

Hogyan találjak megfelelő adományszervezőt? Hol hirdessek, kinek, milyen típusú, szaktudású munkatársat vegyek fel? Mit kérdezzek az interjún, hogyan döntsem el, hogy alkalmas-e a jelölt az adományszervezési munkakörre? Mekkora fizetést kínáljak az adományszervezőmnek? Kezdőt vagy gyakorlattal rendelkezőt vegyek-e fel? Milyen képzést kínáljak? Milyen szintű és hosszú képzésre lesz szüksége, milyen témákban? Milyen coachingot biztosítsak neki?
Az adományszervező kiválasztása, interjúztatása mellett személyre szóló képzést és coachingot is vállalunk.

3. Szervezetalapítás, stratégiatervezés

Hogyan kell civil szervezetet alapítani? Hogy határozzam meg a céljaimat? Mi kerüljön az alapszabályzatba? Milyen szabályok vonatkoznak rám? (Magyarországon és Spanyolországban) Hogyan állítsam össze a csapatomat? Hogyan írjam meg a küldetésem? Hogyan szerezzek társakat, partnerszervezeteket a céljaimhoz? Kikhez szólok, kiket segítek, kik a szövetségeseim a küldetésemben?
Dolgoztunk kisebb és nagyobb, magyar, spanyol és nemzetközi szervezetek növekedési stratégiáján.

4. Szervezetfejlesztés, hatékonyságnöveléscapture-20150425-181305

 Hogyan lehetne hatékonyabb a szervezetem? Hogyan szervezzem  meg a belső folyamatokat? Milyen vezetési stílust, módszereket, menedzsment technikákat alkalmazhatnék? Hogyan fejlesszem a csapatom? Milyen értékelési, riportolási rendszereket lehetnek hasznosak számomra? Hogyan lehet mérni munkatársaim, önkénteseim személyes fejlődését? Mi haszna az adatbázisoknak, avagy hogyan tartsam számon, nyomon a szervezet kapcsolatait? Mi a szervezeti tudás? Hogyan segítsem elő a szervezeten belüli információ- és tudásátadást? Fenntartható a szervezetem? Hogyan legyek etikus és zöld szervezet? Hogyan legyek átlátható?

Külsős tanácsadóként leginkább magyar és spanyol, kis és közepes méretű szervezetnek adtunk hatékonyságnövelési tanácsokat, míg a 15 évnyi civil szervezeti vezető beosztás során nemzetközi szervezetek szervezetfejlesztésében is jelentős szerepet játszottunk.

5. Mobilizálási tanácsadás, aktivisták, önkéntesek menedzselése, bevonási spirál

Mit jelent a mobilizálás? Hogyan tudok motiválni, aktivizálni, cselekvésre buzdítani érdeklődőket, önkénteseket?

Hogyan szerezzek önkénteseket, aktivistákat, gyakornokokat? Hogyan képezzem, motiváljam, fejlesszem az önkénteseimet? Hogyan tartsam meg önkénteseimet, aktivistáimat, gyakornokaimat? Hogyan érjem el az önkénteseim mélyebb bevonását a szervezet működésébe? Miként vállnak aktivisták támogatókká?

Leginkább online mobilizálással és bevonási folyamatok kidolgozásával, az önkéntesek tagokká, támogatókká konvertálásával kapcsolatos munkákat végeztünk nemzetközi és hazai szervezeteknél valamint stratégiák és gyakornoki programok megtervezését és kivitelezését végeztük.

6. Láthatóság

Hogyan növeljem a láthatóságát a szervezetemnek? Hogyan és milyen legyen az online és offline láthatóságom? Látható vagyok, de nem tudom, kinek? Milyennek is látnak a szimpatizánsaim, önkénteseim, támogatóim? Milyennek akarom, hogy lássanak? Hogyan fejlesszem a kommunikációm, e-hírleveleim, Facebook posztjaim, honlapposztjaim, melyikkel mit és kiket érek el, mire használhatom ezeket az eszközöket?

Vizibilitási stratégia kidolgozásán és implementálásán és a láthatóság hatékony és gyors növekedésén dolgoztunk nemzetközi szervezeteknél valamint az online kommunikáció stratégiai tervezését vállaltuk.

Hogyan dolgozunk?

Tudunk komplex segítséget kínálni, tréningekkel, fejlesztési programmal, szervezeti analízissel, de kisebb feladatokra is szívesen vállalkozunk, akár csak egy-egy szervezeti tanácsadás, előadás megtartására vagy egy e-hírlevél, egy DM levél véleményezésére. Pár hónapja ismét Magyarországon tartózkodunk, így nem csak online, hanem személyesen is van módunk együtt dolgozni.
Gyakorlatunk szerint az első találkozás mindig helyzetfelmérés, ismerkedés –  minden esetben ingyenes. Kisebb feladatokat sokszor önkéntesként is elvégzünk, és mi magunk is szoktunk szervezeteket megkeresni, hogy önkéntesként segíthessünk nekik. Amennyiben nagyobb feladatra vállalkozunk, a díjazást nem csak a feladat nagyságához, hanem a szervezet anyagi helyzetéhez is szoktuk igazítani.

 

Nézd meg, hogyan tervezünk Fundraising Stratégiát: Prezi előadásunk

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s