Arcképünk

Miért olyan sikeresek és erősek a nagy nemzetközi civil szervezetek?
Mert megosztják egymás között a tudásuk!
Mi is ezt szeretnénk tenni, megosztani veled, amit tudunk, hogy együtt erősebbek legyünk.

Hol és mivel foglalkozunk?

Dolgoztunk hazai és külföldi, kis és nagy, nemzetközi és országos civil szervezeteknél, alapítottunk több szervezetet, sikeresen fejlesztettük őket, részt vettünk szervezetek újjászületésében és hatékonyságfejlesztésében, írtunk stratégiákat, képzési anyagokat, segítettünk több tucat szervezetet adományszervezési és egyéb tanácsadással. Mindezt az alábbi országok/régiók civil szervezetei számára:

capture-20150606-1209122

Hiszünk a tudásmegosztásban és abban, hogy közösen valóban képesek vagyunk változtatni. Így elindítottuk a blogunkat, hogy a változáshoz hozzátegyük a mi részünket.

Tanácsadásunkról itt olvashatsz bővebben.

Kik vagyunk?

Schmidt Gergő
Schmidt Gergő

Schmidt Gergő
Adományszervezési és Engagement tanácsadó

23 éves korom óta tevékenykedem a nonprofit szektorban. Kezdetben a Greenpeace Magyarország munkáját segítettem, számos hazai és nemzetközi képzésben vettem részt, illetve trénerként magam is tartottam ilyeneket. 2009-től a Humusz Szövetségnek dolgoztam, mint az új-zélandi Zero Waste projekt munkatársa, itt települések, szervezetek munkájának összefogása, és nemzetközi gyakorlatok integrálása volt a feladatom.

Később ismét a Greenpeace alkalmazott, mint regionális adományszervezési koordinátort. Ekkor a helyi munkatársak felvételét, a csapat és a munkafolyamatok koordinálását végeztem a Dél-Dunántúlon. Később az adó 1% kampány koordinálásában is részt vettem.

2011-ben Amnesty International magyar irodájában aktivizmus koordinátorként kezdtem dolgozni, ahol online és offline mobilizációval, önkéntesekkel és a szervezet láthatóságának növelésével foglalkoztam. Ebben az időszakban a szervezet életében kiemelkedő mennyiségi, és minőségi javulást értem el, megtöbbszörözve az önkéntesek, illetve aktivitások számát.

Szintén ebben az időszakban trénerként folyamatosan részt vettem a Greenpeace Kelet-Közép Európa  és Greenpeace Magyarország képzésein, emellett előadásokat, és tréningeket tartottam civil szervezetek és egyetemek számára, illetve elkészítettem a Greenpeace Magyarország erdőkampányhoz kapcsolódó kiadványát.

2013-ban Spanyolországba költöztem, ahol többek között helyi szervezeteknek nyújtottam tanácsadást. Ezalatt a magyar civilekkel sem szakadt meg a kapcsolatom, onnan is segítettem tanácsadással többek között a Greenpeace Magyarország aktivista koordinátorának munkáját.

2014-től 2016-ig Thaiföldön éltem és Bankokból mentoráltam non-profit projekteket. Másodmagammal elkészítettem a Habitat for Humanity adománygyűjtési stratégiáját, mentoráltam egy albán anti-korrupciós szervezetet, illetve egy koszovói projektet. 2014 során a DemNet Alapítvány számára készítettem FR oktató anyagot, felhasználva az Osztrák Fundraising Szövetség egy képzési anyagát is, emellett a Greenpeace Indonesia munkatársai számára tartottam képzést online marketing témában. Idén a Megújuló Magyarországért Alapítvány, a Patent, illetve a Társaság a Szabadságjogokért munkáját segítettem, FR stratégia alkotás, online adománygyűjtés, mobilizálás és önkéntes menedzsment tanácsadás területén.
2016 áprilisától 2017 nyaráig ismét Magyaroszágon dolgoztam, a Greenpeace Magyarország Aktivizmus és engagement koordinátoraként leginkább az iroda engagement stratégiájának kidolgozásáért és kivitelezéséért voltam felelős.
2017 nyarától Olaszországban élek, jelenleg a Humane Society International-nak dolgozom konzultánsként 4 európai országban alapozom meg és koordinálom a szervezet fundraising tevékenységét, ezek Olaszország, Spanyolország, Hollandia és Németország.

Gergő ráhangolóját itt olvashatod.

LinkedIn profilomat itt találjátok.

Baranyai Liza

Baranyai Liza
Baranyai Liza

Szervezetfejlesztési és adományozási tanácsadó,

22 évesen alapítottam az első civil szervezetem, két év múlva már több alkalmazottal dolgoztunk, saját irodában, nemzetközi ifjúsági projekteken. 8 évig foglalkoztam nemzetközi ifjúsági munkával, EU-s pályázatírással, önkéntes menedzsmenttel és a civil szektor alapvető értékeinek terjesztésével a fiatalok körében. Ifjúsági programokat szerveztünk Európában, Közel-Keleten, Dél-Amerikában. Szabadegyetemeket, képzéseket szerveztem, szakmai gyakorlatokat, foglalkoztam demokráciára neveléssel, toleranciára neveléssel, fair trade-del és környezetvédelemmel. (Kikötő Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesület).
Később három évet töltöttem az Amnesty International magyar irodájában, adományszervezési programvezetőként, majd  megbizott igazgatóként, később coach-ként. Majd évekig voltam a szervezet támogatója, önkéntes tanácsadója adományszervezési és szervezetfejlesztési témakörökben.
Négy évig dolgoztam a magyar Greenpeace irodának, mint adományszervezési igazgató. A támogatók számát és a bevételek összegét is megnégyszereztük ezalatt a négy év alatt.

2013-ban hagytam el Magyarországot és a Kanári szigetekre költöztem. Azóta a nonprofit tanácsadással komolyabban is foglalkozunk, segitettük a spanyol és magyar helyi civil szervezeteket, de nemzetközi nonprofitoknak is dolgoztunk, az Amnesty és Greenpeace irodákon kivül, mint például a Habitat for Humanity.
2014-től 2016 közepéig dolgoztam a délkelet-ázsiai Greenpeace irodának Bangkokban, adományszervezési igazgató-helyettesként a térségben, az indonéz és a fülöp-szigeteki irodák adományszervezési osztályát vezettem, valamint új országokat térképeztem fel, alapítottam adományszervezési irodát, kiépítettem a növekedési stratégiájukat, mint idén Malajziában. De szerveztem a térségben nemzetközi adományszervezői konferenciát is ázsiai és pacifik szervezetek részvételével és besegítettem az ausztrál, cseh és a kelet-ázsiai (taiwani)  Greenpeace adományszervezésbe is.
2017 májusától Olaszországban az olasz Oxfam-nál dolgoztam mint Head of Fundraising 1,5 évig.

Tanácsadással több mint tizekét éve foglalkozom, segítek kis civil szervezeteknek megalakulni, valamint stratégiát tervezni, növekedni. Nagyobb szervezeteknél több éves stratégiák és belső fejlesztések kialakításában szokták a tanácsaimat kérni, valamint támogatók, önkéntesek hosszútávú elkötelezettségét elősegítő programokban. Szakterületem a stratégiatervezés, a magánadományozói programok kialakítása, a szervezeti analízis, hatékonyságnövelés és általános szervezetfejlesztés.
Nemzetközi fundraising terjeszkedésben is vállalok feladatokat, befektetésekhez készítek kockázatelemzést és befektetési, üzleti terveket nonprofit szervezetek részére különböző országokba.

LinkedIn profilomat itt találjátok.
Forduljatok hozzánk bizalommal bármilyen civil ügyben szívesen segítünk, ha tudunk.
Schmidt Gergő: eleskanyar@gmail.com, Baranyai Liza liza.baranyai@gmail.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s